Jättesmåkryp – Insektmodeller av Urban Wahlstedt

En utställning som ger närkontakt med getingar, tvestjärtar, vårtbitare och andra småkryp. Med en livslång passion för insekter skapar dockmakaren och scenografen Urban Wahlstedts detaljerade och rörliga modeller av insekter och andra småkryp som fascinerar människor i alla åldrar.

I upp till tjugo gångers förstoring synliggörs både älskade och avskydda kryp.  I sina omtyckta ”populävetenskapliga shower”, ett mellanting mellan föredrag och dockteater, tar Urban med humor med sig publiken in i insekternas okända liv.

Utställningen invigs söndag 16 januari klockan 13 med populärvetenskaplig show!

Anmälan dig till showen här

Dessutom bjuder utställningen på skalbaggsverkstad, getingspyssel och tipspromenad.

Urban Wahlstedt (f 1936) har bland annat varit verksam som zoologisk konservator, dockspelare, attributmakare och scenograf på olika teatrar. Har som autodidakt producerat en handfull entomologiska skrifter. Sedan 1980-talet har Urban turnera i hela landet med sina Populärvetenskapliga shower. Idag är han ledare för en orkester för indonesisk gamelan och dockspel.

Tid: 16 januari – 13 mars, lördag ‒ söndag kl. 11 ‒ 16 
Plats: Stallbacken Kultur, Landsnoravägen 42