föredrag med Anita Santesson

Anita Santesson.

Skönlitterära författarsällskapet bjuder in till Edsbergs slott med föredrag av Anita Santesson, författare, filmare, pedagog och producent. Med boken 5768 visningar på YouTube vann Anita och Ralf Novak Rosengren, Podiums romantävling på temat ung rom i dag. Boken handlar om Resandetjejen Rosita. 2014 fick den Sveriges radios, Barnens romanpris. Den har blivit hyllad av recensenterna. Till hösten 2021 kommer fortsättningen 9 liv. Böckerna har just lästs in av Lo Kauppi. Anita kommer att tala om skrivandets process och ge lite tips på hur du som vill skriva själv kan komma igång.
När Anita inte skriver böcker gör hon film, tv och scenkonst. Tillsammans med violinisten Semmy Stahlhammer och streetdansaren Maele Sabuni har hon gjort Bach in the Street som vann internationella YAM-awards 2018.  I en kombination av klassisk musik och streetdance möts de båda artisterna som är födda i Sverige - men har föräldrar som flytt krig, folkmord och överlevt Förintelsen. Till vardags driver Anita företaget Vargkatten produktion med sin man. Just nu skriver hon på en intervjubok om förlossningar. 

Tid: onsdag 1 december kl. 19.00, fritt inträde
Plats: Edsbergs slott, Landsnoravägen 10, Sollentuna

Arrangeras av Sollentuna författarsällskap i samarbete med Edsvik.