Stina Wollter

Stina Wollter.

Konst, kropp och motstånd

Digital föreläsning

En föreläsning full av bilder, berättelser, sanning, smärta, skapande, konst, kroppstrix, livslust och dans. Stina Wollter beskriver de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till- och strategier för - motstånd och överlevnad.

Något som helt oväntat ledde till en hel folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp. Stina Wollter är en konstnär, pedagog, författare och aktivist som tar fajten för allas rätt att få vara sig själva och fylla sin plats på jorden. Föreläsningen avslutas med att Stina och hennes man, som hon gjort debutalbumet ”Garden songs” tillsammans med, framför några låtar.

STINA WOLLTER är yrkesverksam konstnär sedan mer än trettio år tillbaka. Hon har skapat, undervisat och pratat om konst under större delen av sitt liv. Hennes radiogärning började lokalt 1992 och sedan blev det riksradio; sändningar med fokus på intervjuer och nära samtal. Sedan 2013 har hon på sitt instagramkonto låtit flödet fyllas av just konst, kropp och motstånd. Motstånd mot de omöjliga normer som människan försöker anpassa sig till. Stina har både Sommar- och Vinterpratat i P1. 2018 debuterade hon som författare med boken Kring denna kropp, 3 maj 2021 kommer boken ”Kring denna konst”.

Micke Olsson Wollter är brevbäraren, basisten och musikälskaren som 1994 stod i Uppsalas bästa skivaffär. Där var Stina kund och där blev de kära och inget blev sig likt igen. Ljuv musik uppstod men det dröjde nästan 20 år innan musiken blev bokstavlig och konkret och ett gemensamt ständigt pågående projekt.

Pris 200 kr

Biljetter