HÖSTSALONG 2017

30 september – 5 november 2017

Edsvik Konsthall ÖST l & ll och Konsthall Väst

Teknik: Olja, akryl, akvarell,teckning, skulptur, installation
Jury: Anne-Lie Larsson Ljung, Björn Bernström och Ilkka Timonen
Curator : Ricardo Donoso

Utställningstekniker: Nelson Salazar Luna
Plats : Edsvik Konsthall ÖST l & II samt Konsthall Väst
Utställningsperiod :  30 september – 5 november 2017

Den populära och så efterlängtade höstsalongen är äntligen tillbaka!

Detta vibrerande utställningsprojekt som uppmuntrar alla tänkbara stilar och tekniker i konstens många tecken, har med de gångna åren etablerat sig till en kär och återkommande tradition på konsthallen. Kanske har den också kommit att bli en av årets mest intressanta utställningar.

Efter ett års uppehåll under 2016 är det nu hög tid att presentera 2017 års höstsalong på Edsvik Konsthall, framtagen efter juryarbete av Björn Bernström, Anne-Lie Larsson Ljung och Ilkka Timonen .

”Det har varit ett sant nöje för juryn att arbeta med att curera Edsvik Konsthalls Höstsalong 2017” uttalar sig jurymedlemmarna spontant efter utfört arbete.

Samlingsutställningar som denna dit både etablerade konstnärer och amatörer söker sig, ger ofta en aktuell och självverkande bild av samtiden. Innehållet kommer sannolikt att tilltala, stöta ifrån och väcka funderingar i olika stora portioner hos olika betraktare.  
Detta fenomen med att planera, ställa samman och visa upp samtidsobjekt inför en publik skulle kunna betraktas som ett av världens äldsta kommunikationsmedel.  Det är med andra ord en välbeprövad metod, så väl i ett världhistoriskt som i konsthallens eget erfarna perspektiv. Trender, politik och kulturella influenser som på olika sätt påverkar vårt sätt att både skapa och existera skildras här genom vitt skilda tekniker där lika vitt skilda indivder illustrerar sina versioner av verkligheten, i ett slags tvärtsnitt genom vår tids samhälle.

Efter ett gediget juryarbete  presenteras nu 125  st utställande konstnärer som med ett eller flera egna verk (totalt ca 180st) tillsammans gestaltar årets salong.

Omslagsbild: Ricardo Donoso - ”Forgotten Dreams”, 2017