Kafé öppnar i Oxstallet

Edsvikens piazza och Gelateria i Konsthall Väst flyttar temporärt in till Oxstallet. Fredag 24 april kl. 11 slår man upp portarna och öppettiderna kommer att vara onsdag till söndag mellan kl. 11-16.

– Oxstallet är, tycker jag, kommunens vackraste kulturbyggnad. Den är fint renoverad och placerad på bästa tänkbara läge med strålande utsikt över Edsviken. Jag är glad över att invånare och besökare i Sollentuna nu får ännu ett skäl att besöka vårt vackra kulturella offentliga vardagsrum, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Gelaterian i Konsthall Väst har fått hålla stängt sedan mitten av mars på grund av Covid-19. Anledningen är att det inte  gick att bedriva verksamheten i lokalen på ett säkert sätt med anledning av smittspridningen. Nu får Gelaterian istället att hyra Oxstallet temporärt fram till 30 september 2020. I Oxstallet finns bättre förutsättningar till att hålla avstånd i och med att det bland annat finns två in- och utgångar och en uteservering som lämpar sig bra i rådande situation.