Litterär salong

Välkommen till en litterär salong på Edsbergs slott.
Lill Eliana Viljestens böcker är en trilogi och en släktsaga. Moderlös: Tar sin början 1887 där Edith utkämpar en förlossning och föder fram Olof för att direkt efter förlora sitt liv i barnsäng. Man får därefter följa Olof på hans livs resa som blir en klassresa. Han får dottern Sofia som vi också får följa genom hennes kamp. Både Olof och Sofia får sin del av umbäranden och sorger. Bok två i serien Tankens Kraft: Får vi följa Sofia och Olof kommer då mer i bakgrunden. Det jag vill förmedla med denna släktsaga är hur vi människor formar oss efter ibland osynliga strukturer. Dessa två första böcker räknar jag med att få tryckte under vintern. Medan bok tre Våt Sten: fortfarande är ett råmanus och behöver flera genomgångar innan den är färdig för att tryckas. Förhoppningsvis till hösten. I den boken får vi följa Sofias dotter Lydia och hennes inte alltid lätta väg i livet.
Ett arrangeman av Skönlitterära Författarsällskapet Stockholm nord i samarbete med Edsvik. Fritt inträde!