Keramikutställning

Välkomna till en keramikutställning och försäljning i källaren på Edsbergs Slott 18 & 19 april.

Vi är en grupp keramiker som gör bruks- och konstföremål i stengods, tillverkade i varierande tekniker och brända med olika glasyrer. Vi har alla olika ingång till keramiken men har det gemensamt att vi älskar leran och det uttryck i all dess former som den kan ge. Bruksföremålen som används i vardagen har en hård yta, är ugnseldfasta och klarar maskindisk. Rakubrända föremål får en vacker krackelerad yta och blir porösare vilket ger dem ett begränsat användningsområde som bruksföremål, men väl något att vila ögonen på.

Medverkande är Anna Wikell, Ulla Hansson, Elisabeth Ulrikson, Lotta Larsson och Ann Lange Nygren.

Tid: lördag 18 april och söndag 19 april kl. 10.00 till 16.00.
Plats: Edsbergs slott, Landsnoravägen 10, Sollentuna

Fri entré!