Torsdagsföreläsning

Konstens kraft och möjligheter

Föreläsning med Fredrika Friberg, stadskreatör i Nacka kommun.

Hur kan konst och medskapande fungera som verktyg och resurser för ökad innovationskraft och hållbarhet i stadsutvecklingens olika faser? Kom och ta del av framgångsrika konstprojekt, misslyckanden och insikter - och vad det är som är viktigt att tänka på när konstens krafter är i rullning. Konst väcker mycket känslor och Fredrika Friberg delar med sig av praktiska exempel från sin mångåriga erfarenhet av att initiera och leda många olika konstprojekt, t ex ”Våra drömmars  Stockholm” – in interaktiv dialogplattform om framtidens Stockholm, eller regionens första muralmålningsfestival ”Wall Street Nacka” som genomfördes hösten 2019 och skapade nationell debatt om konstens roll i samhällsutvecklingen.

Fredrika Friberg är visionär, entreprenör, konstnär (MFA/master of fine arts), tvåbarnsmamma, fallskärmshoppare, skärmflygspilot, professionell coach (ICF), och Sveriges första och enda stadskreatör.

Tid: torsdag 5 mars kl. 17.30 - 18.30.
Plats: Stallbacken Kultur, Landsnoravägen 42.