Inställt Gösta & Linda

Foto Gösta Ask.

Utställningen Gösta & Linda, två fotografer, ett Sollentuna är inställd.

Sollentunas utveckling pågår. Just nu, imorgon och vidare mot framtiden. Men hur ser livet ut medan det händer? Hur ska vi få syn på Sollentuna, bli delaktiga i förändringen och minnas den här platsen? Sollentuna har turen att ha lockat till sig två utmärkta fotografer.

Gösta Ask var brevbärare och posttjänsteman här under 1940 – 70-talen. Han hade med sig kameran överallt och återgav Sollentunas utveckling år efter år.

Linda Stolpe Margenbergs visar det moderna Sollentuna. Hennes utställning Modernitetstanken undersöker hur livet och miljöerna blev i den nu mognade modernistiska förorten. Hon har fokuserat på området kring Mässan, Malmvägen och Malmparken, byggt i tidigt sjuttiotal då bostadsbristen i Sverige skulle lösas med Miljonprogrammet 1965 – 75. Hur blev det? Hur utvecklades hemkänslan i det storskaliga projektet? Lindas bilder dokumenterar arkitektur och miljöer som också de snart ska förändras.

Tid: öppnar torsdag 19 mars kl. 17.00.
Plats: Stallbacken Kultur, Landsnoravägen 42, Sollentuna

Utställningen pågår till och med 26 april. Stallbacken Kultur är öppet torsdagar kl. 11.00–19.00, samt lördagar och söndagar kl. 11.00 – 16.00.

Fri entré