Valborgsmässoafton på Edsvik

Ingen valborgsbrasa på Stallbacken/Edsvik

Med anledning av den förhöjda brandrisken har Sollentuna kommun beslutat att inte tända brasan på Stallbacken i Edsvik ikväll. Men vårens ankomst firas ändå med körsång, vårtal och hembakat. Det varma och torra vädret har gjort gräset torrt och det är stor brandrisk i skog och mark. En valborgseld eller en eld som sprider gnistor kan snabbt övergå i en okontrollerad brand. Därför avråds eldning under valborgsmässoafton. Sollentuna kommun har därför beslutat att inte tända den planerade valborgsbrasan på Stallbacken vid Edsvik.
- Vi vill från kommunens sida inte gå emot länsstyrelsens avrådan. Vi tar ansvar för ett tryggare firande, säger Magnus Ramstrand, KD, kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Men alla valborgsfirare välkomnas ändå. Vårens ankomst firas med körsång, vårtal och  försäljning av fika och hembakat i samarbete med Sollentuna Volleybollklubb. Start kl. 18.30.

Välkommen!