GUDRUN SJÖDÉN

Gudrun Sjödéns färgstarka värld 
Utställningsperiod: 10 februari – 25 mars 2018
Plats: Edsvik Konsthall Öst plan I och II
Datum: Vernissage: 10 februari 2018
Invigning: Kl. 13:00 av Ricardo Donoso och Ilkka Timonen

Gudrun Sjödén är en av Sveriges mest framgångsrika designer med världsomspännande försäljning. I över 40 år har hon nått målgrupper som modeindustrin ofta medvetet har valt bort och skapat kläder för kvinnor som vågar sticka ut i mängden. I utställningen på Edsvik Konsthall får vi följa Gudruns historia, en vintagekavalkad, filmer från resor och visningar samt möta kunder som berättar om sitt Gudrun-engagemang. Vi får också ta del av arbetsprocessen: från inspiration, kollektionsarbete och skapandet av katalogerna till marknadsföring på webben. Utställningen är ett stycke svensk design- och textilhistoria om en av Skandinaviens mest unika och färgstarkaste formgivare – som aldrig tröttnar.

Edsvik Konsthall, Landsnoravägen 42, Sollentuna. Öppettider: tisdag-söndag, kl. 11:00-17:00.
För bokning av guidad visning och mer information: Mejl: information@edsvik.com
Telefon; 08-92 05 00 Hemsida: www.edsvik.com

Bild: Gudrun Sjödén, fotograf Björn Sjödén