Karin Oldfelt Hjertonsson - Långa målningar

 

Långa målningar

Utställande konstnär : KARIN OLDFELT HJERTONSSON

Teknik: Akvarell

Curator : Ricardo Donoso

Utställningstekniker: Nelson Salazar Luna

Plats : Edsvik Konsthall Väst

Utställningsperiod :  13 januari –  4 februari  2018

Vernissage :  13 januari 11.00 – 17.00, Invigning kl. 14.30 på Konsthall Väst

Invigningstalare : Ricardo Donoso

 

Karin Oldfelt Hjertonsson har i sina långa akvareller gett naturen ett nytt liv, en ny frihet. Karins måleri lyfter en del av naturens vitalitet på duken och genom detta får hon den att leva och blomstra mer än någonsin. Verken binds samman genom att konstnären gestaltar och beskriver den blommande naturen med känsliga penseldrag och naturtrogna färger.

Som betraktare ser och hör du naturen, du känner dess dofter som kommer med vinden i måleriet och du upplever hur det är att blomma. Detta är konst som förlänger livet. Utställningen på Edsvik Konsthall består av tio nya verk och det unika i dessa är inte enbart skickligheten i Karin Oldfelt Hjertonssons måleri utan även verkens format; verken är upp till 8,5 meter långa och 1,13 meter höga. Verken har en majestätisk livslust som har positionerat om talesättet ”livet är kort”; konsten är lång. Som betraktarekan du själv avgöra hur stor och vilken del av den långa målningen du vill ha – en ny sorts valfrihet som förstärker upplevelsen.

Bild: ”Tulpaner”, akvarell av Karin Oldfelt Hjertonsson